Oferta specjalna
B o ż e N a r o d z e n i e
w Jodłowym Dworze
Zapraszamy Państwa do spędzenia w ciszy i spokoju Świąt Bożego Narodzenia w Ośrodku Turystyczno - Wypoczynkowym ,,Jodłowy Dwór”,
położonym w samym sercu najstarszych w Europie ,,Gór Świętokrzyskich”, na skraju słynnej ,,Puszczy Jodłowej”, u stóp legendarnej Łysej
Góry - Świętym Krzyżu (2 km)
Wtorek – 24.12.2013 - Wigilia
Turnus świąteczny zaczynamy obiadem serwowanym od godz.13 do 16.00
Po obiadku wszystkich miłych gości zapraszamy na wspólne rodzinne ubieranie choinki i słuchanie kolęd.
O godz.18.00 rozpoczynamy w restauracji przy kominku uroczystą kolację wigilijną.
Na stole nakrytym białym obrusem i pachnącym świeżym sianem znajdziecie Państwo XII tradycyjnych polskich dań wigilijnych z królem
wigilii karpiem na czele.
Menu Wigilijne:
- barszcz czerwony z uszkami
- ryba po grecku
- smażony karp z sosem piernikowym
- sałatka jarzynowa
- kulebiak z sosem pieczarkowym
- śledź z cebulką
- kompot z suszu
- kluski z makiem
- pierogi z kapustą i grzybami
- łosoś z pieca
- groch z kapustą
- łazanki z kapustą
Lampka wina (sok dla dzieci) i ciasta.
Wszystkich chętnych i wytrwałych zapraszamy na jasełka i pasterką do najstarszego w Polsce sanktuarium - Świętego Krzyża.
Pasterka – godz.24.00 (Jasełka rozpoczynają się wcześniej)
Środa -25.12.2013-I dzień Świąt
Śniadanie - bufet szwedzki.
13.00 do 15.00 - Świąteczny obiad z lampką wina i ciastem
O godz.18.00 zapraszamy naszych gości na wspólną swojską ucztę, gdzie prosto z gorących patelni lub prosto z pieca zaserwujemy takie
świętokrzyskie delikatesy jak :
Golonka przyrządzona na kilka różnych sposobów serwowana prosto z gorących patelni z takimi dodatkami jak pure z grochu i cieciorki
,kiszony ogórek, kiszona kapusta, musztarda, chrzan, ćwikła, swojski chleb podpłomyki, kapusta zasmażana.
Uraczymy również państwa wyrobami z lokalnej przydomowej masarni takimi jak (kiełbasa, kaszanka, salceson dwa rodzaje, boczek).
Ponadto na stole zagoszczą pyzy z kapustą i grzybami,byki świętokrzyskie z mięsem, sałatka grecka ,naleśniki ze szpinakiem, galaretki,
pomidor z mozzarellą.
Czwartek -26.12.2013-II dzień Świąt
Rano zapraszamy na śniadanie
Dla chętnych istnieje możliwość przedłużenia pobytu
Msze święte: 8.00 ,9.30, 11.00
Cena : 390 zł/osoba - dorosła
290 zł/ dziecko do 12 roku życia
S z a m p a ń s k i S y l w e s t e r
Jodłowy Dwór 2013-2014
Od Niedzieli 29.12.2013 do Środy 1.01.2014
Zapraszamy Państwa do szampańskiej zabawy w Ośrodku Turystyczno-Wypoczynkowym ,,Jodłowy Dwór”, położonym w samym sercu najstarszych w
Europie ,,Gór Świętokrzyskich”, na skraju słynnej ,,Puszczy Jodłowej”, u stóp legendarnej Łysej Góry - Świętym Krzyżu(2 km)
Dzień I – 29.12.2013r.- Niedziela
W dniu przyjazdu miłych gości witał będzie groźny Zbój i urocza Czarownica poddając każdego śmiałka próbie magicznej nalewki – dzięki
której goście nasi nabiorą mocy i wigoru na cały okres pobytu i wspólnej zabawy.
Do Państwa dyspozycji czekać będą dwu osobowe pokoje z pełnym węzłem sanitarnym i TV.
Pobyt otwieramy wieczorną ucztą przy kominku ze specjałami kuchni regionalnej takimi jak :
Pierogi w kilku rodzajach, bigos myśliwski z kotła, gorący boczek prosto z pieca i pełna gama innych świętokrzyskich specjałów
Czas biesiady umili grajek ludowy.
W trakcie kolacji wszystkich odważnych zapraszamy do wieczornego zwiedzania naszej nowej atrakcji BABYJAGOWA. W bramie wejściowej do
wioski Baby Jagi , nasza śliczna czarownica częstuje każdego gościa specjalnym magicznym napojem który pomoże przenieść się w inny
wymiar. Do zwiedzania polecamy www.babyjagowo.pl
Dzień II- 30.12.2013- Poniedziałek
Śniadanie. Około 10.00 dla wszystkich chętnych pragnących poznać uroki i historie naszego regionu zapraszamy na wycieczkę pieszą z
przewodnikiem na Święty Krzyż- zwiedzanie kompleksu Klasztornego, Gołoborza. (trasa 2 km)
W godzinach od 13.00 do 15.00 – obiad. Po obiedzie czas wolny na przygotowanie się do biesiady świętokrzyskiej ,która będzie wstępem do
wtorkowej zabawy sylwestrowej.
O godz.18.00 zapraszamy na salę restauracyjną,gdzie przywita gości DJ i chętnych zaprosi do pląsania w rytmach disco.
Podczas kolacji zapraszamy na nasze „Święto Golonki”
Golonka przyrządzona na kilka różnych sposobów serwowana prosto z gorących patelni z takimi dodatkami jak pure z grochu i cieciorki
,kiszony ogórek, kiszona kapusta, musztarda, chrzan , ćwikła, swojski chleb, podpłomyki, kapusta zasmażana.
Uraczymy również państwa wyrobami z lokalnej przydomowej masarni takimi jak (kiełbasa, kaszanka, salceson dwa rodzaje, boczek).
Ponadto na stole zagoszczą pyzy z kapustą i grzybami, byki świętokrzyskie z mięsem, sałatka grecka ,naleśniki ze szpinakiem, galaretki,
pomidor z mozzarellą.
Zabawę umili Państwu Zbój Madej ,który poprowadzi zabawy i wybory na Miss Czarownicy i poszuka swojego następcy Zbója Madeja.
Dla zwycięzców przewidziane nagrody.
Dzień III - Sylwester 31.12.2013-Wtorek
Rano zapraszamy na śniadanie .
Po śniadaniu zapraszamy na kulig i ognisko połączone z degustacją kilku rodzimych swojskich delikatesów, marynowanej i wędzonej słoniny,
boczku i smalcu, podawane ze swojskim chlebem i ząbkiem czosnku (tylko dla chętnych) specjały przyrządzone specjalnie na tą okoliczność a
na rozgrzewkę
coś mocniejszego - też o domowym charakterze.
W godzinach od 13.00 do 15.00 -obiad
Po obiedzie czas na zregenerowanie sił i odpoczynek przed balem sylwestrowym. Dla chętnych istnieje możliwość zapisania się do fryzjera.
O godzinie 20.00 zapraszamy na bal sylwestrowy, który odbywać się będzie na dwóch poziomach : w części restauracyjnej z orkiestrą a w
sali dyskotekowej zabawa z DJ’em.
W trakcie wieczoru proponujemy cztery gorące posiłki, zakąski, napoje zimne i gorące, 0,5 l alkoholu na parę oraz lampka szampana na
powitanie Nowego Roku. O godzinie 24,00 zapraszamy na pokaz sztucznych ogni.
Zabawa potrwa do rana lub ostatniego wytrwałego.
MENU BALU SYLWESTROWEGO:
Kaczka w sosie z granatu - przystawka
- Bulion z kołdunami,
- Polędwiczki wieprzowe sosie kurkowym, opiekane ziemniaki, zestaw surówek.
- Czarcia zupa
- Karczek w sosie własnym, kluski śląski ,buraczki na ciepło
- Barszczyk czerwony ze ślimakiem
Tradycyjnie na stołach:
pieczone mięsa, galantyna, ryba po grecku, jajko w majonezie, łosoś z almette, pomidor z mozzarellą, sałatka jarzynowa i gyros, śledź
po wiejsku, muszle ze szpinakiem, szynka szwarcwaldzka z melonem
Pieczywo, kawa, herbata, dodatki smakowe. Ciasta, owoce; napoje zimne – 1 l/osoba
Dzień IV - Nowy Rok - 01.01.2014 r. - Środa
Zapraszamy na tradycyjne późne, lecznicze śniadanko
Cennik:
1.Koszt pobytu –od niedzieli do środy 1490 zł/para
2.Koszt pobytu w apartamencie od niedzieli do środy 1750 zł/para
3.Sam bal sylwestrowy bez noclegu-440 zł/para